dinsdag 8 november 2016

Persbericht en Oral Statement video

Gister was een belangrijke dag, de dag van onze Oral Statement, samen met Bangladesh en Estland. De statement ging goed dankzij de duidelijke presentatie van Marjan namens het Europese deel en van Meyrtha die namens het Caribische deel sprak.

Een link naar onze Statement (samen met de andere twee landen), de vragen van het Comité en onze antwoorden is hier te vinden en een persbericht over de Oral Statements, de vragen en de antwoorden is hier te vinden.

Helaas waren er maar weinig vragen (slechts 2) van het comité aan Nederland, dit in tegenstelling tot de meerdere vragen die aan Bangladesh en Estland werden gesteld. Daardoor waren we ietwat teleurgesteld. We hadden nog heel wat issues die we nader hadden willen toelichten en we hadden natuurlijke een zekere (gezonde) spanning voor dit contactmoment met het comité.

Gelukkig hebben we woensdag nog onze Lunch Briefing om onze belangrijkste issues aan te kaarten en in dialoog te gaan met de comité leden. In de voorbereiding hierop hebben we nog mogen kijken naar hoe onze collega's uit Bangladesh en Estland dit deden. Gister was Bangladesh aan de beurt, wat een erg drukke bijeenkomst was, gezien de grote NGO delegatie van Bangladesh en de aanwezigheid van Estland en Nederland om hiervan te leren. Vandaag zijn we aanwezig bij de Lunch Briefing van Estland. Een veel kleinere groep en daarmee ook weer interessant voor ons om van te leren, aangezien wij ook niet zo'n grote groep hebben. Het is heel belangrijk onze introductie aan de comité leden kort en krachtig te houden met onze belangrijke issues en de rest van de tijd te reserveren voor de leden om vragen te stellen.

Na een wat rustigere middag met luisteren naar en leren van anderen, gaan we vanavond als ook de laatste leden van het Netwerk gearriveerd zijn, onze Lunch Briefing verder voorbereiden.

Floor van Schagen
Secretaris Netwerk VN-Vrouwenverdrag


Geen opmerkingen:

Een reactie posten