woensdag 9 november 2016

Ongelijke behandeling en aandacht voor de Cariben is discriminatie!

Na het teleurstellende nieuws uit Amerika en de nog onbekende gevolgen hiervan (voor o.a. vrouwen, migranten en vluchtelingen), hier iets positiefs:

Tijdens deze 65e sessie van het CEDAW is er voor het eerst in de geschiedenis een Caribische vertegenwoordiging. Maandag heeft de Curaçaose Meyrtha Leetz-Cijntje haar Oral Statement voor het Caribische deel van Nederland gehouden. Zij kreeg een vraag van een comité lid (mevrouw Gabr) die het gevoel had dat er geen sprake was van 'the same level of services and attitude (for the European part and the Caribbean part of the Netherlands)' en dat er in dat geval dan sprake is van discriminatie!

Goed dat hier op gewezen is door het comité; dit is precies het punt wat Meyrtha deze sessie wil maken. De eilanden hebben geen subsidie van de Nederlandse regering gekregen voor het maken van een eigen Schaduwrapportage (ook de lobby van het Netwerk heeft hierin niet geholpen). Zij hebben dus eigen tijd en geld hierin gestoken! Voor hun rapport klik hier.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten